Меню
Кошница

Често задавани въпроси

Често задавани въпроси е раздел, който има за цел да помогне, на Вас, нашите клиенти да използватe продуктите ни по – най добрият начин. Категориите на въпросите са разделени в две групи „ПРОБЛЕМНИ СЛУЧАЙ“ и “ ПРОФИЛАКТИКА“.

В категория „ПРОБЛЕМНИ СЛУЧАЙ“ ще намерите най – често срещаните проблеми, които могат да се отстранят чрез използването на нашата продуктова гама, в случай, че няма механичен проблем.

В категорията „ПРОФИЛАКТИКА“ ще намерите съвети как да правите профилактика на автомобилът си, за да не се налага да отваряте първата категория.

В случай, че имате въпрос, който не намирате моля не се колебайте да се свържете с нас.

При проблем с теч в климатичната система използвайте Air Conditioner Leak Stop. Следвайте инструкциите за употреба. Приложението да се извърши от професионалист в сервиз.

Добавете в маслената система една опаковка Engine Oil Stop Leak за всеки 5 литра масло.

За профилактика за климатичната система препоръчваме на всеки 3- 6 месеца да използвате Klima FreshAir Condition Disinfectant или Air Condition Foam Cleaner.

Вашите предимства:

- предпазва от алергии

- дезинфекция на цялата система

- почиства гъбички, мухъл, плесен и др.

- запазва функциите на филтъра по - дълго

Редовното почистване на охладителната система с Radiator Flush преди смяна на охладителната течност, ви гарантира:

- оптимална работа на системата

- чиста система и чиста охладителна течност

- гарантира ефективна работа на термостата

- защитава от бърза поява на нови замърсявания

Защо да почистваме редовно горивната система ?

Редовното почистване на горивната система на бензинови с Fuel Line Cleaner  и дизелови автомобили с Common Rail напълно отстранява всички замърсявания и отлагания от резервоари и горивните камери.

Предимства:

 • оптимален разход на горивото
 • по - голяма мощност на двигателя
 • по - "спокойна" работа на двигателя
 • защита от корозия и ръжда
 • намалени емисии на CO2

Редовната профилактика на маслената система с Engine Flush  ви осигурява:

 • чист мотор и чисто масло
 • оптимален разход на маслото
 • подобрена мощност на мотора
 • по - малко износване на агрегатите
 • по - малко емисии на вредни газове


1. За дизелови автомобили следвайте указанията за употреба на Common Rail Diesel System and ProtectDiesel System Super Cleaner. Добавете една опкавка (375 мл.) към 15 литра гориво и карайте на извунградски условия с нормална скорост в продължение на 50- 60 км.

2. За бензинови автомобили следвайте указанията за употреба на Fuel Line Cleaner. Добавете една опкавка (375 мл.) към 15 литра гориво и карайте на извунградски условия с нормална скорост в продължение на 50- 60 км.

При запушване на филтъра за твърди частици следвайте инструкциите за употреба на DPF Flushing Liquid. Задължително след почистване на филтъра с DPF Flushing Liquid добавете една опаковка DPF Super Cleaner към 50- 60 литра гориво.

Забележка:

Преди почистване на филтъра с DPF Flushing Liquid се уверете, че датчика за темперетурата работи правилно.

*Процедурата да се извършва само в сервизи.

Почистете маслената система на автомобила с Engine Flush. Сменете маслото според предписанията на производителя. Добавете за всеки 5 литра една опаковка Hydraulic Lifter Care.

Забележка:

В случай, че няма механични дефекти лед 5-10 км. "чукането" и шумовете намаляват.

За да почистите охладителна течност попаднала в маслената система: добавете за всеки 6 лит. една опаковка Engine Flush + една опаковка Fuel Line Cleaner. Стартирайте двигателя на автомобила и оставете да работи на място на празен ход 15- 20 мин. След това източете старото масло и пристъпете към смяна на масото според изискванията на производителя.

Добавете Radiator Stop Leak  една опаковка за всеки 10 литра охладителна течност. Стартирайте двигателя и пуснете парното на максимална темперетура. Оставете автомобилът да работи на място 5- 10 мин.

Забележка:

При необходимост нивото на охладителната течност трябва да се коригира в допустимите граници.

Източете замърсената с масло охладителна течност .Напълнете охладителната система с вода. Добавете за всеки 10 литра по една опаковка Radiator Oil Cleaner. Стартирайте двигателя на автомобила и оставете да работи на празен ход 15- 20 мин. до оптимална работна темперетура на двигателя. След почистване измийте разширителният съд на ръка.

Забележка:

Парното на автомобила трябва да работи на максилмална темперетура при максимална скорост.

Добавете на всеки 5 литра по една опаковка Engine Flush. Оставете автомобила да работи на място в продължение на 20- 30 мин. След това пристъпете към смяна на маслото. За оптимални резултати препоръчваме да добавите в новото масло Oil Booster или Nano Engine Protect and Seal.

Предимства при редовно почистване на маслената система:

 • предотвратява запичане на сегментите
 • намалява шумовете
 • подобрява работата на мотора
 • редуцира разхода на масло
Този уеб сайт използва бисквитки. За повече информация, моля прочетете Политика на бисквитки.