Винаги е било голямо предизвикателство да тестваме нашите продукти в тясно сътрудничество с нашите бизнес партньори от промишлеността, моторните спортове и науката, за да задоволим непрекъснато нарастващите изисквания на пазара.

През 2017г. Блухемгруп България ООД е горд спонсор на отбора на автомобилният състезател Калин Бенчев и навигатора му Александър Спиров.

Калин Бенчев има над 10 години опит в моторните спортове. Собственик и мениджър на STI.bg – Всичко за вашето Субару!
- 2010 – шампион тайм аттак
- 2012 – шампион писта
- 2014 – шампион рали-спринт
- 2016 – създател на група Е – автомобили прототипи за рали
- 2016 – създател на #Proto – първият български рали автомобил за група Е

Той е сред най-популярните автомобилни пилоти, с които работят автомобилните компании у нас и по света. Участвал е по покана на производителя и в тестовете на писта за развитието на българския спортен автомобил SIN R1, чиято състезателна версия участва в група GT4 в европейския шампионат.
Калин Бенчев е най - разпознаваемият автомобилен пилот у нас сред хората, които не се определят като фенове на моторните спортове и е в Топ 3 на най- разпознаваемите пилоти сред почитателите на автомобилните спортове. Калин Бенчев и STI.bg са символ на успеха и победите в българския автомобилен спорт.
Неговият автомобил - #Proto е идеен наследник на рали легендите от група Б, но създаден с технологии от световния рали шампионат (WRC). Бенчев и #Proto присъстват в рекламните каталози на всички големи международни моторспорт компании, партньори на STI.bg.

- мощност 717 конски сили
- задвижване 4х4
- активни диференциали
- секвенциална скоростна кутия
- максимална скорост 264 км/ч
- ускорение от 0 до 100 км - 3,7 секунди.

Това е първият автомобил в България, създаден по изискванията на група Е за рали прототипи и единственият с толкова голям медиен интерес.
Калин Бенчев и STI.bg са символ на успеха и победите в българския автомобилен спорт.